Ros med Nalle till Alla Hjärtans Dag


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Emotion Dra-på-lakan strykfri 90x200 cm röd 0220.80.42

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paw Patrol Pyjamas fuchsia
vidaXL Kuddöverdrag 2 st konstpäls 80x80 cm grå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAttralux LED Filament E14 Klot 25W 6st Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster Grön drink, 50x70 cm
Futech Krysslaser Saturn 2.5 röd 012.25

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
3D Effect Halloween Horror Spöke Väggklistermärke 45 x 60 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fantastic USB-fläkt

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julby Fiberoptik med kyrkaPoster Ett hjärta i muren, 70x100 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
MOLLY HISSGARDIN 180 X 100 CM
Draper Tools Trädgårdsgrep kolstål 14301

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Taklampa svart LEREZ

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. EGLO Taklampa Carlton Kopparfärgad 49258
Jamie Oliver - Terracotta Wine Cooler - Cream
Poster Grön växt 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetRIDDER Halkfri badkarsmatta Capri 72x38 cm vit 66081Einhell Sladdlöst Multiverktyg GE-HC 18 Li KitPoster Grön växt, 50x70 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Ljushållare vinterfågel
Ljusfat med spegel 42 cm - guldvit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKuddfodral - Älska snö anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Hyllan Jita