Junarose Lisia 3/4 blus, Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bordsduk Paw Patrol

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
TY, Beanie Boos Spike Alligator, 15,5 cm
vidaXL Bäddset 2 delar klassisk 155x200/80x80 cm blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Bäddset 2 delar blommor/ränder 140x200/60x70 cm rosa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Bäddset 3 delar blommor/ränder 200x220/60x70 cm rosa
Philips Blender HR3655 High Speed (HR3655/00)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Jul krans No.3 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - The best kiss A3 30x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bordsdekoration BebisarBukett med Tvålrosorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Skärbräda i glas 10st
Philips Hue Sana Vägglampa Wh/color Vi

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bröllopsfigur Brudpar på Cykel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Final Touch LED Drinkmarkörer
Light Hill ljusstake koppar
Bordslöpare Svart på Rulle

På tisdagen godkände ministerrådetUniversalskydd för DroppkorkVärldens Minsta LövblåsDöskalleljus Stål den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lampa E27 LED
Yarai Mixkanna med Barsil i Rostfritt

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCognac & Brandy Värmare anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Smartwares Rörelsesensor 180° 12 m svart ES34Z