ECCO ST.1 W sneakers, Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Pall konstpäls rund 28x40 cm brun

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Matologi 9789163615634
Klättrande Ekorre

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFågelpar Vintervit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Träkruka Natur Avlång
Klusterslinga vattenfall 280 LED

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Midnight Auto Parts Kylskåpsmagnet

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Star Wars - Stormtrooper paint

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mojito & Caipirinha KitGood Morning Bäddset 2036-P MILITARY 135x200 cm grönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL Hemma badhanddukar 5 st bomull 500 gsm 100x150 cm antraci
Ställ för Ishink

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Mörkläggande rullgardin svart 104

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Einhell Reservdel spikrulle för markluftare GE-SA 1435, GE-SA 13
Vinluftare
Popcornbägare Turkos Randiga

På tisdagen godkände ministerrådetHandduk HomeDrinkpinnar med Rund Topp Flerfärgade3 Seater Bench Cover Grön Polyethylene den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Smetdispenser
500W Electronic Hammer Drill

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen36" 90CM HEAVY DUTY ALUMINIUM SPIRIT LEVEL anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Luxbright Trädgårdslampa solcell LED med rörelsedetektor Augusta