Esprit - Skjorta 019EE2F009 Blommig, Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Shotglas med Fot i Plast

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Värmeljushållare Rottweiler
Pappersassietter Kvadrat Mörkgröna

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenChemistry Shots Shotglas Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dörrmatta Welcome
Fabulous World Tapet Dots vit och svart 67105-3

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Koppel/ handukshållare - 3 kroks Kelpie

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
MOVEMENT Matstol Light Brun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Rullgardin bambu 100x220 cm mörkbrunFat Lovely Vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bergner Stekpanneskydd 2 delar polyester
Deluxe Wooden Bird Nesting Box Tits Sparrows Nutharches

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Premier Housewares Cow Ceramic Ornament W26 x D8 x H19 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Medicine cabinet Stainless Steel With Glass Door 30X12X30CM
RödFire Överdrag för eldstad Vanta nylon grå 82051
vidaXL Sidobord vintage stil metall 87x34x73 cm metall

På tisdagen godkände ministerrådetButter Dish with Cover Stainless Steel Dairy Storage KeeperBoot Pull Remove Your Boots or Shoes Without BendingPassagelarm - inpasseringslarm - dörrvakt den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sportflaska med Handtag
Telescopic Snow Shovel

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRussell Hobbs Termosbryggare Grind&Brew anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ubbink Acqua Arte Set Las Vegas