Taklampa grå SEGRE mini 
Taklampa grå ARDILLA
Hampton

Taklampa svart ARAKS

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Kruka 2 st olika storlekar vit ZAKROSVäggord - FÄLL NED!Kids Concept, Fåtölj, Grå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Väggdekor/Väggord a moment in your arms
Väggdekor väggord väggtext When life gives you lemons make
Only - onlNew Mallory AOP L/S Blouse, Blommig

Taklampa koppar PADMA

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Karta över Kil 33x48cmVero Moda - vmVita LS Top, Svart Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Star Trading. Dekorationskvist LEDJulgranskula Röd Elin eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

LED-strålkastare, 20W 4500K + Rörelsedetektor, Vit
Saint Tropez - Blus R1019, Brun

Taklampa blå ARAKS

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Saint Tropez - Blus R1107, Ljusblå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Ljuslykta "Triforce", julOnly - onlAlmeria Frill Top, BeigeCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.ONLY Carmakoma Lavender blus, SvartGustav Stretch blus, BeigeVILA Vipen New Noos kjol, Svart

Läs mer...
Poster A3 30x42cm Tiger Roar
Gripsholm Löpare Smaragd Petrol

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. My Little Pony Nattlinne vitSpiderman, Pyjamas, BlåSmiley Pyjamas vit/rosa, 6 år / 116 cl
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPJ Masks Kortärmad pyjamas gråBarnvagnshänge Dinglis med text : RÖR MIG INTE!, KoOscar of Sweden Blå Linneskjorta Skjorta att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Poster - Peace Love and Music 30x40cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ELEGANTA FOTORAMAR med Pärlor runt lätt glitter 10x15 CM
Jaure M rainset, herr, Svart

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Poster - Göteborg ram 30x40 cm

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotECCO Elaine höga stövlar, SvartTretorn Chelsea gummistövlar, BrunLjushållare vägg Leva ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Koppel/ handukshållare - 3 kroks Drever
Stadens Hjältar, Apa, Mjukisdjur
Jellycat, Bashful Enhörning Medium 31 cm
Poster - Bokstaven B A3 30x40cm

Viktigt!

  Produktnummer: 10551289

  Mycket lättanvänd IR-termometer som låter dig temperaturmäta objekt på säkert avstånd. Termometern har en bakgrundsbelyst display som kan visa mätresultat i både °C och °F.
  Den har även en laserpunkt som sikte för att du enklare ska veta vart du mäter.
  Drivs av 2 st AAA-batterier (medföljer ej)

 • HYSSNA Takrondell 3L Vit

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Taklampa i Mässing Havsö

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Taklampa betong ORCO...

  Taklampa blå SORMONNE

Ever After High Epic Winter Pixie Bear
Ever After High Featherly
Babblarna mjukisdjur – Babba

Kontakt

Pj Masks Romeo Beans Gosedjur - Pyjamashjältarna

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

My Little Pony Explore Equestria Princess Twilight Sparkle Ice Skating Pony
Radiostyrd minibåt 140mm 2.4G

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Pokemon Scizor EX Box - Kortspel
Exploding Kittens: 1st Edition - Brädspel

Stöd FARR!

Chronicles of Crime Brädspel

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Walking Dead: No Sanctuary - Brädspel