Bärbart oljeelement, 2 500 W, Vit 
Haglöfs M's Heron Tights Slate
Philips AC3259/10

Oras Duschblandare Optima 7160

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,HOLM by Aio Sous VideEPZI Strömställare med två knappar, för infälld montering, kronPatagonia Babies Baggies Shorts Garibaldi Tropics: Petoskey Purple sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

VAUDE Kids Escape V Pant indian röd
Marmot M's Syncline Shorts Desert Khaki
Lundhags M's Nybo Shorts Dune

Oras Tvättställsblandare Safira 1008F

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Dream 6317Bergans W's Utne Pirate Pants Dark Navy/Night Blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Millet M's LTK Speed Pants poseidon/teal blåDuro Tapet Gammalsvenska Hagaström Vit eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Klättermusen M's Falen Hoodie Raven
The North Face W's Altertude Hybrid Shorts Deep Garnet Röd/Cayenne Röd

Kari Traa W's Rose Longsleeve Jam

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4977-3

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Skins M's DNamic Superpose Half Tights TarmacBoråsTapeter Tapet A Vintage Book Joséphine 1682CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Fiona Tapet Botanic Garden 510335Fiona Tapet Living NW 491436Fiona Tapet Living NW 491538

Läs mer...
Sandiline Skin 05 Superflex Short
NRS Ion PFD Blå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Flagga - AfghanistanEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Kalmar 5359W+G Tapet Idealdecor Murals Park in the Spring
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättW+G Tapet Giant Art Cabs QueueVärmeljushållare med text - Min vänPaintpart Tapet Vallila Hetkessä Linnunrata Aqua att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
My Little Pony - Rarity - Gosedjur 17 cm

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Bella Brandbil räddar katten
Väggord - Katt Toalett

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Radiostyrd Mini Leksaksrobot 75mm med LED-ögon & fjärrkontroll Blå eller Rosa

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotRöda kängor i äkta ko skinn med 25 cm skaftALF, Små kloka barn på bokstavsjaktKids Concept, Gitarr Rosa ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
10st mörkblå värmeljus i plastkopp
Infälld belysning LED S14s Megatron Max. effekt 5 W Varmvit Vit
Box vägglampa – Medel, vit
Utomhusväggbelysning OSRAM ENDURA CLASSIC TRAD UP ALU E27 BK OSRAM 60 W Svart

Viktigt!

Nitril Engångshandske Storlek (handskar): 8, M EN 374 KCL Dermatril 740 100 st
Ros Till Alla Hjärtans Dag Eller När Som Helst
Säkerhetslågskor Uvex 1 42 S2 Svart, Blå

Kontakt

Hörselkåpor 28 dB Moldex Z2 6220 1 st

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Badlakan / Handduk Minions Bello
Sovorm Sleepy, Svart

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Fartreglage för RC-fartyg borstlös Reely Belastningskapacitet (max.): 180 A
Fartreglage för RC-bil Carson Modellsport Viper Auto Sport 20 500906134 35 A Motorlimit (varv): 20

Stöd FARR!

Tuning Tamiya 300054799 TT-02 Hi-Torque Servo Saver Set med aluminiumhorn

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Väggord - Frys Kyl