Fiona Tapet Home NW 552014 
Icebreaker W's Meld Zone Long Sport Bra lagoon/dew
BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Classic Stripe 4029

Bergans Kids Storm Insulated Salopette Navy

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Fiona Tapet Royal Classic 483018Fiona Tapet Ocean Colours 504011Camaro Titanium Shirt LS sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Hiko Aquatic Mango
TYR W's Le Reve Trinityfit Swimsuit Durafast One Sosa/Turquoise
Fiona Tapet Personal Stripes 374004

Dynafit W's React 2 DST Skirt asphalt/0600

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Duro Tapet Natur Björk LjusgråPoster - Shine bright like a diamond 30x40cm Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Duro Tapet Rand & Kulör Linne LjusgrönVäggdekor/Väggord - Toalett symbol eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Paintpart Tapet Vallila Horisontti 5223-2
Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Ljungqvist Blad 5375

inov-8 Arctic Claw 300 Thermo Grå/Röd/Blå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Elsa 6710

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Elsa 6711Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Elle-Kukka PearlvitCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.TWILIGHT SPARKLE & SPIKE Friendship Duet MY LITTLE PONYPlaygo Rutschkana med djungeltema 2810Kids Globe Traktorgarage litet 1:32 trä 610192

Läs mer...
Öppnare kapsyl Student hängande öl medalj
Saltvattendriven motorcykel - experiment

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Staplingsbara kopparBeyblade Burst startsetVärmeljushållare, Buddha
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSissel Yogamatta fuchsia SIS-200.025Teddykompaniet MillaMartinex Vad är annorlunda i Muminhuset att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Kids Concept, Pall, Linus, Aprikos

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Ljusstake 4 Ljus Brons 10 cm
Ljushållare vägg Mormor

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Globen Lighting Bordslampa Cube Krom

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotLjushållare vägg Blad svart smide 56 cmNitril Engångshandske Storlek (handskar): M EN 455 , EN 374 Kunzer Grease Bully M 100 stSäkerhetsstövlar Albatros 45 S3 Svart ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Eltako EUD12NPN-UC Dimmer DIN-skena Passar: Glödlampa, Lågenergilampa, Halogenlampa, Lysrör, LED-lampa Blågrå
Gebro 106729 Brytare Vit
Multikopter-zoom-strålkastare PGYTECH Passar till: DJI Phantom 4 Serie
Växelmotor 12 V Modelcraft IG320516-41C01 516:1

Viktigt!

Multicopter-filterlinsset Walimex Pro Passar till: DJI Phantom 4 Pro, DJI Phantom 4 Pro+, DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition, DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Edition, DJI Phantom 4 Pro V2.0, DJI Phantom 4 Pro+ V2.0
Poster - Follow Your Heart 21x30cm
Skylt, Message heart - Vän

Kontakt

Fartreglage för RC-fartyg borstlös Reely Belastningskapacitet (max.): 150 A

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

DigiSwitch Powerbox Systems 8.40 V
Lastbilsramprofil höger och vänster 8 x 4 490 mm 1:14 Thicon Models 10006 1 st

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Poster - Blå undulat 21x30cm
6-kanals mottagare FrSky XMR 2,4 GHz

Stöd FARR!

Carson Modellsport VW Scirocco Borst motor 1:10 RC modellbil Elektrisk Gatumodell Bakhjulsdrift 100% RtR 2,4 GHz inkl. batteri, laddare och sändarbatterier

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Sängmobil Friends - Rosa