Modellbygge flygsimulator Ikarus aeroflyRC7 Ultimate


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Landmann Grillöverdrag Premium XL 140x65x114 cm grå 15709

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Whyröd Karolina skjorta, Grön
Tiger Handdukskrok Nomad 2x3 cm Krom 249530346

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHailo Pedalhink TopDesign storlek M 13 L rostfritt stål 0514-240 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tiger Badrumskorg Exquisit krom 488920342
Draper Tools Hopfällbar arbetsbänk svart 68027

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Skinnförkläde imitation Brun konstgjort läder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 240 x 220

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Manikyr, 50x70 cmFERM Sågklinga Stål CSA1007vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor - Lady
Gre Poolöverdrag för vinteranvändning Ø 360 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Einhell Eldriven Motorsåg GH-EC 2040

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Sängbord med 1 låda 55 cm massivt sheshamträ
Poster droppar på en blå blomma, 50x50 cm
Mekanisk saftpress 18 L

På tisdagen godkände ministerrådetEinhell Ersättningsblad för röjsåg GH-BC 25 AS/GH-BC 30 ASStanley Rullbar verktygsväskaEinhell Sladdlös Slagskruvdragare TE-CI 18 Li - Solo den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Irwin Reservblad till mattkniv trapetsoid 10 st bimetall 1050424
EGLO Taklampa NORHAM svart och brun 49779

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSteba Grill- och bakugn 19 L 1300 W KB 19 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Toalettsits hård stängning MDF enkel design svart