Keel Toys - Large Mjukis Gosedjur Björn med kudde - ca 30 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Super Mario Bros Isform

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Shopkins Shoppies - Bubbleisha
Vinkylare Wrap

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenProsecco Time Neonskylt Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Salt- & Pepparkar Fyr
vidaXL Soptunna med sensor 62 L röd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Emaljskål, 6dl, svart

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pizzaskärare / Slicer i Rostfritt Stål - (Svart)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Förvaringslåda Vin med TextPappersassietter Svart/Vita Randigavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julby karusell med barn och musik
Zombie Karaff

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pappersassietter Kvadrat Mörkblå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Set of 3 High Dome Electric Windowsill Propagator Home Gardening
vidaXL Toalettsits med delfiner MDF hård stängning
34X19 ALISHA STYLISH 4CANDLE BRASS HOLDER HOME PARTY DECORATION

På tisdagen godkände ministerrådetGarden Fine Mesh Sieve For Soil Compost SiftingCRYSTAL CLEAR GLASS CANDLE HOLDER 25CM HOME DECORATIONFabulous World Tapet Dots blå och ljusblå 67105-2 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bordsduk Transparent Snöflingor
YATO 3-armad avdragare 6"

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLjushållare Blomma Lyx anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Beta Tools Kombinationstång 1150BM 180 mm