PERSONLIG STIL Mia Berg 2010

Astrids bilder, Astrid Lindgren

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Medicinens språk

SVENSKT FÅGELLIV Knut Hagberg 1942Fire and Blood - George R R MartinSanningens svärd, Trollkarlens första regel, Del 2, GoodkindJ R R Tolkien - Sagan om Ringen Härskarringen

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Albert Engströms första bok i faximilISLANDS TO WINDWARDKronblom 1949 Jultidning / JulalbumEKOLOGI - för miljöns skullNakke 1983, sarjakuvalehti, finska serietidningar, 50 st, komplett, very rare!X-men Vol. 1, nr 99, 1976, toppex! VFJakt i Norden från 1965 av Lindorm Liljefors - 242sidor.Hjulboken 2 av Sveneric Eriksson

Tack ❤

Min tid är nu

Sandy Lyle Takes You Round Championship Courses of Scotland
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Båtar på affisch – Praktverk i stort formatSE 1939-58 Kiruna 7 Sidor Stort Bildreportage..Krig BelgienIdun 1891-39 Lotten Seelig Stort Bildreportage

Damernas Värld 1961-49 Lego..Eileen Ford..Mode KlädmodeTyskland. Zeppelinförsändelse 4/5 1936.

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Husmodern 1939-47 Harry Brandelius..Ivar Lo Johansson..Nobel

Power Yoga for dummies, Doug Swenson (Eng)

Apollo 8 rymden USA 1969 förstadagsbrevJapanese DictionaryF.22 på brev till Frankrike, UPSALA 2/11-1876, ank.stpl.

Laila Lundell - Stora vävboken
1537437987500

S-D 1979-11 Prinsessan Victoria.Lill-Babs.Maritza Horn.BrittLady, Färg, Strl: 0.75 liter, Pure Color Bomull, VitVentilation tak 20stDuschkabin Hydromassage dusch 90 x 90 cm - TORONTO Simba5 St Titanium Belagda Kakelborr -Keramik/håltagning/kakel/boHex M-F Spacers/ Screws/ Nuts Assorted Box Kit 180st DelarSajo delningsapparat20 mm Försänkare HSS. Chamfering tool.

Sector Alarm utrustningSANDVIK ADAPTER CYLINDRISKT SKAFT MED SECO FRÄS2 st Våtsugare Pullman W350PArbetshandskar 24 par 12 kr par exkl. moms

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Bäddsett, USA bikers, Harley-Davidson chopperBordslampa Aneta Globus 240mm matt opalglasPannlampa LED T6 CREE + Laddare + Batterier 2000lm !Ett parti sågad björkved, av nyfällda trädLED-TV Simulator Skräm bort tjuven - Helt Nytt

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Kristallkrona XXL 100 x 50cm 7-lampor 786st Kristaller Kristallampa FabriksnySpotlight, Hidealite 6600, 74 696 12, Rostfritt stålTupperware Mikrofiberhanddukar Fönster

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Scooby Doo 75900 Mummy museum nyDuplo 2 Jättestora Byggplattor Plattor Byggplatta Platta

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

LEGO system 799 Grund platta Stor 48x48 pluppars mega stor grå orginal ask 1964Bruder traktor

IQ Pussel 7st Olika Tankepussel Brain TeaserBabygym Baby Matta 0-12 mån Anka Fri Frakt Helt NyLeksak mjukisdjur för bebisar - Hund

littleBits Code Kit

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Accessions-katalog 1866--75 Lunds Universitets-Biblioteks ixjxjm23152-Vetenskap

Meningen med hela skiten…

Love Tri-Spinner Rainbow EDC Fidget Finger Toy Focus ADHD Autism Gyro

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Uppblåsbar pool SpindelmannenBabysitter babygungaKälke med rygstöd , super fint!

15324212664902228635381886865163.jpg

Squishy slow- Baguette 28cmMaxi-Cosi CabrioFix - Vivid Röd (nypris 1695:-)

NY! Skötväska/blöjfodral "diagonal rand"Acne Studios, T-shirt, Strl: S, MörkblåWrangler, Jeansskjorta, Strl: XS, BlåPoplinskjorta vit, storlek XL

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Stenströms, Skjorta, Strl: 38, Slim Line, Lila/Grön/VitGANT grön långärmad tröja i lammull strl 2XLTommy Hilfiger SweatshirtKostym small från Dressman

Boken finns att köpa här.

Nya/oanvända jeans stl 32/32 Regular fit

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Humör jeans blå stl 28Sozzi virkad slips - Zigzag Knit CharcoalSportig kofta, för motorcycle fun, road race star, XL

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Palestinasjal - Röd och Svart
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • DAMIR DOMA / HALSDUK / HELT NY !ordinarie pris 1799sjal, pashminaDon Donna plånbok
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Tom Joule WELLY - Gummistövlar - schwarze springer hundeBianco BFAJA DECO - Sandaletter - rödDC Shoes KALIS LITE - Skateskor - vit/grå/gulGlamorous Sandaletter - grå
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Kurt Geiger DONNIE - Sneakers - vitMerrell TRAIL GLOVE 4 KNIT - Löparskor - sediment
 • Vad är ditt drömjobb?
 • OYSHO MIT KUNSTFELL - Tofflor & inneskor - grå
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Reebok Classic CL - Sneakers - light sand/sand beigeSaucony HURRICANE ISO 4 - Löparskor stabilitet - vit

Over and out.

Klara