Whyröd Karolina Cherrie skjorta, Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vero Moda Fanni blus, Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
silikonform tågset
Vileda Mopp Ultramax mikrofibermopp

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOnly - onlAlicante Pleat Flounce Shirt, Lila Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vero Moda - vmOlivia LS Shirt, Fuchsia
Vero Moda Olivia blus, Mörkgul

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Efashion Chana - Topp P208 Blommig, Vinröd

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor - 4 olika Fjärilar-Lila

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Philosophy Blås Original Portia blus, FlerfärgadSoya - Odina 15, Mörkblåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vero Moda - vmEdna LS Blouse, Offvit
Väggdekor - Fåglar på kvist #4 VIT

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lindbergh AOP print skjorta, Flerfärgad

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vila - Vilaia SS Top, Offvit
Junarose Pauline Roy blus, Röd
Junarose JRLIWA blus, Mörkgrön

På tisdagen godkände ministerrådetABSOLUT4U kjol midiNümph Indre kjol, BlåSvanefors Löpare 15x120 grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Svanefors Löpare 15x120 gul
Svanefors Pläd 120x145 grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTvålpump Soft Touch svart 17cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Only - onlMira LS Shirt, Svart