Angulus "First" TEX Hey You vinterstövlar, Army


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Väggdekor/Väggord Välkommen åter!

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bundgaard Sailor gummistövlar, Bordeaux
Winx Club Tynix Mini Magic Stella Doll with Transformation

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGosedjur Bambi Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Lundby Spis och kylskåpsset
Bamse gosedjur 20cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bundgaard Rabbit Velcro vinterstövlar, Brun

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - I love Chocolate A3 30x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Rökelsehållare - ÄngelKalle Anka Mjukdjur 20cm, Musse Piggvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bundgaard Terry vinterstövlar, Svart
Lundby, Småland, Barnkammare

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Cherry Tree A3 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Berg marmor och rosa 40x50cm
Lundby Elmix
Badrumsset Småland Lundby

På tisdagen godkände ministerrådetTeddykompaniet, Nalle Grå 100 cmTY Beanie Boos Tasha Rosa/grå leopardShopkins Shoppies Kristea den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
ASi Leo Baby doll Blå
Arias NATAL

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTrälåda med text "Olja & Vinäger" anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BUBBLEEZZ - Kaylee Kittycake