Hörselskydd PELTOR Optime IB


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hörselskydd PELTOR X3-P3E

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Wireless Phone Headset WS5 Peltor Pro Tac - hjässbygel
Harry Potter - Ronald Weasley, Figur, 25 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJurassic World Blå Raptor Gosedjur Plush Plysch Mjukis 23cm Dinosaur Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Rubens barn Baby Blöjset
Vakuumpåse 60x80cm, Smart förvaring, vinter- eller sommarförvari

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hörselkåpor ZEKLER 412D

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Hörselkåpor ZEKLER 412DH

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pokemon Mareanie Stort Gosedjur Plysch Mjukis 30cmMjuky - Kaninen Toto Gosedjurvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Wireless Phone Headset PELTOR WS Alert XPI - hjässbygel
Rubens barn Cutie Adam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Rubens barn Kids/Ark outfit röda Sneakers i påse

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 2Fast2Fun QuadroJet drönare
Hörselkåpor Zekler 412SH
1:12 R/C MB Unimog U300 Military 2,4GHz 100% RTR

På tisdagen godkände ministerrådetAlga, Mästarnas Mästare (SE)TornadolampaPeliko, Bellz, Sällskapsspel den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Blank, "Gör ditt eget Spel", Kortspel
Don´t be a donkey, Sällskapsspel (SE, NO, DK)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenNetgear ABA1500-10000S anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Hörselkåpor ZEKLER 403H