Julgranskula Rosa Linus


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Batteri Makita 10.8V Li-Ion 1500mAh BL1013 194550-6 194551-4

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Yankee Candle Classic Medium Jar Passion Fruit Martini 411g
LED-lampa GU10, 10W 230v, Varmvit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFlaskhållare Röd Katt Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Airam Oiva LED-lampa Päron klar, E14, 1,6W, 110 lumen, 2700K
Bordslampa Brun

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Svetstångset. 4 delar.

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Ganzo MultiTool G204

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - But first coffee No.5 40x50cmPoster - Papegoja Grön 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Grön Yvonne
Poster - Gitarr 40x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Earth No.1 21x30cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Blomma med humla 30x40cm
Julgranskula Röd Stefan
Väggdekor / Väggtext - Kryddspussel

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Grön växt Maspalomas No.3 - Svartvit 40x50cmPoster - I Love Shawn Mendes No.2 21x30cmKnopp Princess den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Small moments Big memories No.2 30x40cm
Delfiner, fontän för trädgården 27x23x51 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Marmor fjäril No.2 50x70cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Grensåg i SK5 stål - 58 cm