Hjärtformad trä skylt med texten "Världens bästa Farfar"


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Väggord - Lär dig livets stora gåta... STOR

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mortel Vit
Väggdekor - Ljus Modell 001

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Bokstaven B 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Royal init 40x50cm
Poster Fjäril - Papilio ophidicephalus A3 30x40 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Hakuna Matata 30x40 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster Fjäril - Papilio ulysses A3 30x40 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - You 40x50cmKaffemått i metallvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Believe you can 30x40 cm
Poster - Peace 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Väggord - WE LOVE STOR

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Trädekorationer 10 st - Jul i Rött och Vitt
Poster - Här bor en prinsessa A4 21x30 cm
Badrumsvåg hjärtan

På tisdagen godkände ministerrådetStar Trading. Rund justerbar metallykta, svart”P.S. I Love You” vinyl vägg klistermärkenBallonger - Transparent - dia. 23 cm - Runda - 10 st den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Färgade vattenpärlor - 12 gram 600st
Inomhustermometer/hygrometer vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBakmatta i silikon 42x29cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Ipomopsis A4 21x30cm