vidaXL Bäddset 3 delar klassisk 240x220/60x70 cm blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DELTACO jordad apparatkabel, CEE 7/7 till IEC 60320 C13, 10m, sv

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Midsommarstång
Drinkpinnar Flerfärgade

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenServeringsfat i Plast Rektangel Turkos Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bosch Kaffebryggare TKA6A683
Beurer Luftfuktare LB 88 vit (B68116)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Bäddset 3 delar blommor 240x220/80x80 cm vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 1,6x2m bomullsjersey vin

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mini JiggerBordsduk Paw Patrolvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL Bäddset 3 delar blommor 240x220/60x70 cm flerfärgat
Bartavla Coca-Cola Spegel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
OBH Nordica Duothek, kaffebryggare

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DELTACO grenuttag med 4xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7/7, 1,5m kabel, vi
Flerfärgad julbelysning (96 LED)
Tavla i Trä Text Mojito

På tisdagen godkände ministerrådetGravsten med SkelettarmarFlasklampa Bottle LightServeringsfat Rektangel Röd Metallic den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bordsduk Korall
Ost & Vin Serveringsset

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDöskalleljus Stål anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 2x2m bomullsjersey vinrö